Adıyaman Halide Edip Anaokulunda Parmak İzim Projesi start aldı.
Adıyaman Halide Edip Anaokulu uzun yıllardır yürüttüğü projeler ve eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar ile adından sıkça söz ettirirken bu kez de “parmak izim” projesini başlattı. Proje ortakları arasında Adıyaman’ın yanı sıra, Karabük, Ankara, Antalya, İzmir ve İstanbul gibi illerin yanı sıra Romanya’dan da okullar yer aldı.
Projelerin önemine değinen Okul Müdürü Zübeyir Aşçı, “Okulumuz uzun yıllardır yürüttüğü projeler ve eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar ile Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan 2019-2020 yılı eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştü. Okulumuz eTwinning okulu olarak bu yılda birçok proje yürütülmektedir. Bu projelerden biri olan Parmak İzim / My Fingerprint adlı proje 10 Türk ve 2 Avrupalı ortak ile yürütülmektedir.” Dedi.
Proje hakkında bilgi veren Aşçı “ Gelişen dünya ile teknoloji de yerinde durmamış ,gelişimi ile hayatımızın merkezinde yerini almıştır. İlk aklımıza televizyon, radyo, gazete, dergi ve internet gelmektedir. Bütün bu araçlar, içerikler sayesinde bilgilenmekteyiz. Çocukların ilgisini sesli, görsel öğeler, internet çekmektedir. Bütün kitle iletişim araçları vasıtasıyla verilen mesajları anlama, değerlendirme ve iletme yeteneğine de ‘’Medya Okuryazarlığı’’ denilmektedir. Medya okuryazarı; iletilmek istenen mesajı anlar, yorumlar, çözümler. Öğrencilerin, iletişim araçlarına ulaşabilmeleri, verilen mesajları doğru algılamaları, yorumlama becerisi kazanmaları hedeflenmektedir.
İşitsel, görsel unsurlar ve internet çocukların ilgisini çekiyor. Tüm kitle iletişim araçları aracılığıyla verilen mesajları anlama, değerlendirme ve iletme becerisine “Medya Okuryazarlığı” denir. Medya okuryazarı; Verilecek mesajı anlar, yorumlar ve çözer.
HEDEFLER
Güvenli internet kullanımı bilincini kazandırmak. İnternet, video, reklam, televizyon vasıtasıyla iletilen mesajları mantıklı değerlendirme ve doğru anlama yetisi kazandırmak. Gündemi takip ederek etkili ve bilinçli olarak sosyal yaşama katılımlarını sağlamak. Yaratıcı düşünme, eleştirme becerisi kazandırmak.
ÇALIŞMA SÜRECI
Proje 1 Şubat -31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Çalışma takvimi ve etkinlikler proje ortakları ile yapılan toplantıda şekillenecektir. Proje ortakları ile birlikte görev dağılımı yapılacaktır. Müfredata uygun etkinlikler planlanırken öğrencilerin ilgi ve istekleri göz önünde bulundurulacaktır. Uzaktan eğitim devam ederse aile yardımı ile çalışmalar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
ADIYAMAN
2 gün önceADIYAMAN
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önceADIYAMAN
12 gün önceADIYAMAN
13 gün önceADIYAMAN
15 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.